Archa duší

Rubrika: Warhammer

Pamatujete se na úplně první film o dobrodruhovi-archeologovi Indiana Jonesovi a vzácném artefaktu, arše úmluvy? Games Workshop se rád inspiruje filmy a nová armáda Khemri právě takovou archu dostane. (Samozřejmě rýpalové teď namítnou, že Archa úmluvy byla v hebrejské historii podstatně dříve než v Indiana Jonesovi) Tady se podíváme jak na obrázek modelu archy, tak na zvěsti o pravidlech pro tento model.

Archa duší

Archa duší (vzácná jednotka)

Považuje se za válečný stroj, ale nelze s ní pohybovat ani ji zničit. Rozpadne se, pokud u ní není živý kněz Liche. Světlo smrti: vázané kouzlo s úrovní 2D6, se stejným účinkem jako má Banshee v armádě upírů, působící na všechny, kteří archu vidí! Zásahy se považují za magické a působí na všechny jednotky – dokonce i na jednotky imunní na psychologii či nemrtvé. Všichni nepřátelští čarodějové mají postih -1 k hodům na seslání kouzla po celou dobu, po kterou je archa přítomna na hrací ploše. Archa způsobuje terror a má dva strážce s chrámovými čepelemi. Archa bude stát 165 bodů vyžadovat přítomnost kněze Liche.